UZMANLAR UYARDI YALNIZ KALMAK SİGARA İÇMEK KADAR TEHLİKELİ!

SAĞLıK Haber Girişi : 05 Mayıs 2023 12:56
UZMANLAR UYARDI YALNIZ KALMAK SİGARA İÇMEK KADAR TEHLİKELİ!
Uzman isimden yalnızlığa dair dikkat çeken açıklama! Yalnız olmanın her gün 15 sigara içmek kadar kötü olduğunu açıkladı! Yalnız olmak sağlık üzerinde doğrudan etkili!

Amerikalı genel cerrah Dr. Vivek Murthy, Corona virüsü pandemi sonrasında artmış olan sosyal izolasyonun, obezite ya da uyuşturucu kullanımı kadar ciddi bir halk sağlığı tehdidi olarak ele alınmasına dair çağrı yaptı. Yalnız olmanın her gün 15 sigara içmek kadar kötü olduğuna değindi. Yalnız olmak insan sağlığı üzerinde doğrudan etkiye sahip bir durum!

 


KOLEKTİF BİR ÇAĞIRDA BULUNULDU

 


Times’in bir haberine göre, ABD’li Genel Cerrah Vivek Murthy, bütün Amerikalı yetişkinlerin ortalama yarısını yalnızlıktan etkilenmiş olduğunu ve bunun Covid-19 salgını tarafınca şiddetlendirildiğini bulduğunu ifade etti. ‘Yalnız olmak bir duygudan çok daha fazlasıdır’ açıklaması yapan uzman isim, ‘Daha yüksek kardiyovasküler hastalık, inme, depresyon, bunama, anksiyete ve erken ölüm riski ile alakalıdır.

 

 

Sosyal anlamda bağlantısız olmanın ölüm üstündeki etkisi, günde 15 sigara içmenin yol açtı etkiye benzer ve hatta obezite ile fiziksel hareketsizlik ile alakalı etkiden bile daha çoktur’ açıklaması yaptı. Uzman isim, ‘Sosyal bağlantıyı ilave etmek adına yeni politikalar’ ve ‘Ulusun sosyal dokusunu onarım’ adına kolektif bir çaba çağrısı yaptı.

 

 

ARKADAŞLIK AĞLARINDA DÜŞÜŞ

 


Rapor, Amerika başkanı Joe Biden yönetiminin akıl sağlığını ele alma girişiminin bir parçası olmaktadır. Uzman ismin raporunda alıntılanan bir çalışma, Covid-19 salgın sırasında sosyal bağlantılardaki düşüşün hız kazandığını ve 2019 ile 2020 seneleri arasında arkadaşlık ağlarının boyutunda yüzde 16 oranında bir düşüş meydana geldiğini ortaya koydu. Teknoloji ve sosyal medyanın özellikle gençler ve genç yetişkinler üstündeki etkisiyle alakalı olarak, doktorun raporu, ABD’de 18 yaş üzeri kişilerin üçte birinin ‘neredeyse sürekli' çevrimiçi olduklarını iddia ettiğini bulmuş olan 2015 yılındaki bir araştırmaya değinmekte.

 

 

EBEVEYNLER İÇİN ÇAĞRI

 


Uzman isim, çözüm olarak ebeveynleri, çocukların teknolojiden uzak sosyalleşmeleri adına zaman ayırmaya ve ‘çocukların sosyal medya uygulamalarına katılma yaşını geciktirmeye’ davet etti.