GAZİANTEP'TE DEPREM SONRASI KENTTEN KÖYE GÖÇ BAŞLADI!

GÜNDEM Haber Girişi : 05 Mayıs 2023 12:50
GAZİANTEP'TE DEPREM SONRASI KENTTEN KÖYE GÖÇ BAŞLADI!
6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen 2 büyük depremin korkuları hâlâ devam ediyor.

Depremden etkilenen illerin başında gelen Gaziantep'te ise hayat normale dönmüş durumda. Depremi derinden hisseden Gaziantep'te ise kırsal alanlardaki boş arazilere ise ev yapımı ve konteyner ev yerleştirilmesi gözlerden kaçmadı.

 

 

KIRSAL ALANLARA YOĞUN İLGİ

 

 

Depremin yaşanmasıyla büyük korku yaşayan vatandaşlar etrafı daha açık olan kırsal alanlara yoğun ilgi göstermeye başladı. Depremin yaşanmasından sonra Gaziantepli vatandaşlar tarafından konteyner evler ise yoğun bir ilgi gördü. Kırsal alanlardaki boş arazilerine ev yaptırmaya başlayana Gaziantepli vatandaşlar olası bir deprem sonucu yeni yaptırdıkları evlere taşınmayı planlıyorlar.

 

 

KONTEYNER EVLER YOĞUN TALEP GÖRÜYOR

 

 

Büyük deprem felaketinin yaşanmasında sonra beton evlere oranla çok daha güvenli olan konteyner evler büyük ilgi görüyor. Deprem sonrasında konteyner evlerinde artış görülürken Gaziantepli vatandaşlar aldıkları konteyner evlerini köylerdeki boş arazilerine kurdurdukları kaydedildi.

 

 

 

CEZAYI GÖZE ALIYORLAR

 

 

 

Gaziantep'te deprem sonrasında köylerdeki ev sayılarında büyük bir artış kaydedilirken yapılan evlerin bir çoğunun ise izinsiz olduğu belirtildi. Deprem sonrasın korku ve panik yaşayan vatandaşlar kendilerini güvence altına almak için yaptırdıkları evlere gelen cezaları ise göze almış durumdalar.