TÜRKİYE TARİHİNİN KARANLIK DÖNEMİ 28 ŞUBAT

SİYASET Haber Girişi : 27 Şubat 2024 11:34
TÜRKİYE TARİHİNİN KARANLIK DÖNEMİ 28 ŞUBAT
AK PARTİ GAZİANTEP MİLLETVEKİLİ MEHMET EYUP ÖZKEÇECİ’NİN TÜRK SİYASİ TARİHİNE POST-MODERN DARBE OLARAK GEÇEN 28 ŞUBAT’IN 27. YIL DÖNÜMÜ DOLAYISIYLA YAYINLADIĞI MESAJ

Türkiye tarihinin karanlık bir dönemi olan 28 Şubat 1997 tarihinde gerçekleşen askeri müdahaleyi hatırlamak, demokrasiye ve insan haklarına olan bağlılığımızı tazelemek için önemlidir. Bu tarih, demokratik düzene, milletin inancına, iradesine, değerlerine, insan haklarına, demokrasiye ve özgürlüğe yönelik tehdidin somut bir örneği olarak hafızalardaki yerini korumaktadır.

 

 

28 Şubat, demokratik yollarla seçilmiş hükümete karşı yapılan bir askeri müdahaledir. Bu müdahale sonucunda birçok kişi hak ihlallerine maruz kalmış ve ülke siyasi istikrarsızlık içine sürüklenmiştir. Bu karanlık dönemde yaşanan acı olaylar, demokrasi ve insan hakları mücadelesinde bir dönüm noktası olarak kabul edilmektedir.

 

 

Sözde 'irtica tehdidi' ile '1000 yıl sürecek' dedikleri 28 Şubat Post-Modern darbesi ile insanlar ayrımcı, ötekileştirici, insan haklarına aykırı uygulamalara maruz bırakılmış, milyonlarca insanın hayatı karartılmıştır. Darbecilerin kurduğu ikna odalarında nice kadın, inançları hiçe sayılarak baskı altına alınmış, başörtüsü sebebi ile nice kızımız eğitim ve iş hayatlarına veda etmek zorunda bırakılmış, siyasi görüş ve inancından dolayı nice insanımız; ibadet, düşünce ve ifade özgürlükleri gibi temel haklarından mahrum bırakılmıştır.

 

 

28 Şubat bin yıl sürmedi; ancak biz 28 Şubat'ı bin yıl geçse de unutmayacağız. Üzerinden geçen yıllara rağmen, demokrasiye olan inancımızı ve kararlılığımızı yeniden vurguluyor; 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat, 15 Temmuz gibi insan onurunun, insan haklarının, demokrasi ve değerlerimizin hiçe sayıldığı günlerin bir daha yaşanmaması için demokrasimize ve milli irademize her zaman sahip çıkacağımızı yineliyoruz.

 

 

28 Şubat'ın yıl dönümünde, ülkemizin demokratik değerleri ve insan haklarına saygı çerçevesinde güçlenerek ilerlemesini temin etmek için her şartta ve koşulda özellikle darbeler karşısında yanımızda olan milletimize şükranlarımızı sunuyoruz.