Tilkiler Köyü Festivali Gerçekleşti

GÜNDEM Haber Girişi : 11 Haziran 2024 08:25
Tilkiler Köyü Festivali Gerçekleşti
Her yıl geleneksel hale gelen Tilkiler Köyü Festivali’nin bu yıl 8’incisi büyük bir coşku içerisinde gerçekleşti. Tilkiler Köyü Kendir Obası’nda düzenlenen festivale binlerce kişi katıldı.

 Tilkiler Köyü Festivali, büyük bir coşku ile geçekleşti. Tilkiler Köyü Kendir Obası’nda gerçekleştirilen festival 3 gün sürdü. Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya, Adana gibi illerinden yanı sıra yurt dışından da katılımın sağlandığı festivalde, birlik, beraberlik ve dayanışma mesajı verildi.

 

 

Kardeş türküler, Yener-Ümit, Mavinin Ezgisi, Koma Evdal, Gölge Öztürk, Grup Azel, Grup Zer ve Grup Yade gibi gibi sanatçılar birbirinden güzel eserlerini festivale katılan 30 bin kişi seslendirdi. Ayrıca festivalde konteyner kentlerde kalanlarda unutulmadı. Otobüslerle festival alanına getirilen depremzedeler daha sonra yeniden otobüslerle konteyner kentlere bırakıldı.

 

 

Tilkiler Köyü Eğitim Kültür Sağlık ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ovayolu, ‘’Festivalimiz büyük bir coşku ve şenlik havası içerisinde geçti. Birbirinden değerli sanatçılarımız türkülerini festivale katılan 30 bin kişi için seslendirdi. Festivalimize katılanlara ve desteklerini esirgemeyen belediye başkanlarımıza teşekkür ediyoruz’’ dedi.

 

 

Ovayolu, ‘’Festivale yönelik hazırlıklarımız aylar öncesinden başladı. Gitmedik, çalmadık kapı bırakmadık. Bu süreçte Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Nizip Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi ve Pazarcık Belediyesi’nin çok yardımı oldu. Tüm belediye başkanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Ayrıca festivalimize desteğini esirgemeyen sponsorlarımıza teşekkürü bir borç bilirim’’

 

 

Festivalden çok olumlu dönüşler aldıklarını dile getiren Ovayolu, ‘’Tilkiler Köyü Festivali artık yöresel bir festival olmaktan çıktı, ulusal bir festivale dönüştü. Bu da bize büyük bir mutluluk ve gurur veriyor. Festivalimizde dondurmacısından kebapçısına fotoğrafçısından dönercisine kadar her şeyi düşündük. Festivale katılan canlarımız dolu dolu bir festival yaşadı.’’

 

 

‘’Hatta Kahramanmaraş depremleri sonrasında konteynerler kentlerde yaşamlarını sürdüren vatandaşlarımızı da unutmadık. Kendilerini otobüslerle aldık, daha sonra tekrardan otobüslerle konteyner kentlere bıraktık. Hatta çocuklar için Uçurtma Festivali bile yapıldı. Kısacası alanlarımız hınca hınç doldu, araç park edecek kalmadı. Festivale gelenler yürümek zorunda kaldı. O kadar ki yoğun bir katılım vardı. Katılan herkes doyasıya eğlendi. Bu da bizi çok mutlu etti. İnşallah bu aşk ve şevkle önümüzdeki yıl daha coşkulu daha büyük organizasyonlu bir festival yapmayı planlıyoruz.’’

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.