TESCİLLİ ÜRÜNLER VE MARKA DEĞERLERİ YARATACAĞIZ

SİYASET Haber Girişi : 30 Mart 2024 08:54
TESCİLLİ ÜRÜNLER VE MARKA DEĞERLERİ YARATACAĞIZ
İyi Parti Nizip Belediye Başkan adayı Avukat Gizem Büşra Bilgiç, Nizip Belediye Başkanı olduklarından önceliklerinden birisinin Nizip’in tescilli ürün sayısını arttırmak ve Marka değeri yaratmak olduğunu söyledi.

İyi Parti Nizip Belediye Başkan adayı Avukat Gizem Büşra Bilgiç, Nizip Belediye Başkanı olduklarından önceliklerinden birisinin Nizip’in tescilli ürün sayısını arttırmak ve Marka değeri yaratmak olduğunu ifade ederek Bugün Gaziantep’in 105 tescilli markası varken bunlardan yalnızca 5 tanesinin Nizip ismi ile tescil edilmesin Gaziantep’in en büyük tarım, Üretim ve Sanayi şehri olan Nizip ilçemiz için oldukça azdır. Biz göreve geldiğimizde Nizip ismi ve markası ile birlikte anılan Ürün sayımızı ve bunlara bağlı marka değerlerimizi arttıracağız.

 

İyi Parti Nizip Belediye Başkan adayı Avukat Gizem Büşra Bilgiç, Tarihi çok eskilere dayanan ve yıllarca İl olma hayali kuran, Sanayisi, Tarımı ve Üretimi ile Gaziantep Ekonomisine yön veren Gaziantep’in kırsaldaki en büyük ilçesinde Yalnızca Nizip sabunu, Nizip Zeytinyağı, Nizip Patlıcanı, Nizip Nanesi ve Nizip Mızar Havucu gibi 5 tescilli ürünümüzün olması gerçekten yıllardır bu alanda yapılmış olan ihmallerden kaynaklanmaktadır. Halbu ki Nizip Yıllardır Mercimeği ile hem tarımsal üretimde hem de sanayi üretiminde bilinen bir yerdir. Mercimeğimizi Neden Nizip Mercimeği olarak tescil ettirmeyelim. Fıstık Gaziantep kent merkezinde yetişmez. Gaziantep’te fıstığın Anavatanı Nizip ve Barak yöresidir. Öyleyse biz Neden fıstığımıza sahip çıkmadık. Nizip Fıstığı diye tescil yaptırmadık.

 

 

İyi Parti Nizip Belediye Başkan adayı Avukat Gizem Büşra Bilgiç, Bölgemizde üretilen Tarımsal ürünler dışındaki Sanayi üretimleri veya Farklı alandaki Üretimlerimizin de tescilini yaptırmak öncelikli çalışmalarımızdan olacaktır. Mesala Çocukluğumdan iyi hatırlarım Nizip’te Yıllardır Prina odunu (Çeltik odunu) yapılır. Nizip’in zeytin’inin yağı alındıktan sonra kalan fosası  ve çekirdeği burada değerlendirilir. Bizim  Nizip Prina Odunumuz yıllardır neden Tescillenmedi? Mesala Nizip’in Bamyası neden tescil edilmedi? Mesala Kendisine has bir kokusu, aroması ve Tadı olan Nizip Bulguru neden tescil edilmedi? Nizip Kavurması, Ciğer ve Nohut dürümü yıllardır neden tescilsiz.

 

 

Türkiye’de birçok ilden büyük olan ve Şehir merkezi dışında Gaziantep’in en büyük ilçesi olan Nizip’te İşte biz göreve geldiğimizde Başta Nizip Mercimeği, Nizip Fıstığı, Nizip Bulguru, Nizip Prina odunu, Nizip Kavurması, Nizip Nohut dürümü, Nizip Cigeri gibi ürünler başta olmak üzere çok sayıda ürünümüzün coğrafi tescil işareti alması ve tescili yönünde çalışmalar yapacağız.

 

Ürünlerimizin coğrafi tescili sonrasında o alanda faaliyet gösteren işletmelerimiz ile işbirliği yaparak onların marka değeri olan işletmeler haline gelmesi, daha çok üretim ve daha çok istihdam sağlamasını teşvik edeceğiz. Böylelikle hem Nizip’in adının duyurulması hem de nizip’li üretici ve sanayicilerimizin kazanmasını sağlamış olacağız dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.