Taşçı’ya hayırlı olsun dediler

GÜNDEM Haber Girişi : 21 Ekim 2023 11:04
Taşçı’ya hayırlı olsun dediler
Kızılelma Akıncılar Hilal Derneği yönetimi, görevine yeni atanan Şahinbey Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı’yı ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.


Gaziantep Genel merkezli Kızılelma Akıncılar Hilal Derneği, Taşçı’ya faaliyetleri hakkında bilgiler aktardı.

Şahinbey Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı’yı, Kızılelma Akıncılar Hilal Derneği Genel Teşkilat Başkanı Akın Çalışıcı, Genel Başkanı Yaşar Özkaraman, Güneydoğu Bölge Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Bayrak ve Teşkilat Genel Başkan Danışmanı Filiz Aslan yer aldılar.

 

TAŞÇI’DAN ÖVGÜ
 

Kızılelma anlamının Türk kültüründe oldukça önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Şahinbey Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı, “Turan ülküsünün amaçları Osmanlıdan davranılan bayrağı bütün Türk toplumlarının üzerinde hâkim kılınarak birlik ve beraberliğin bozulmamasını taşımaktır. Özellikle son günlerde yaşanan savaşlarda göz önünde bulundurulduğunda Türk halkı olarak bir kez daha birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz dönemlerden geçmekteyiz. Bu nedenle dernek olarak takdir edilecek çalışmalarınıza şahit oluyoruz” dedi.

 

ÇALIŞICI “BÜTÜN TÜRKLER BİRLEŞMELİ”
 

Kızılelma Akıncılar Hilal Derneği Genel Teşkilat Başkanı Akın Çalışıcı derneğin kuruluş nedenini açıklarken Osmanlı dönemlerinden ilham aldıklarını belirtti ve şu ifadeleri kulandı “çökmekte ve dağılmakta olan Osmanlı Devleti yerine bütün Türkler’in bir araya gelerek kuracakları ve yüzyıllardır özlemini çektikleri Turan ülkesiyle eş anlamda Osmanlı Devleti’nde XIX. yüzyılın ikinci yarısında gelişmeye başlayan Türkçülük hareketinin bir sonucu olarak pantürkizm ile eş anlamlı, bütün Türkler’in birleşmesi şeklinde Türk siyasî ve edebî literatürüne girmiştir. Pantürkizm panslavizme karşı bir tepki halinde Rusya’daki Türk aydınları arasında doğmuş, özellikle Hüseyinzâde Ali (Turan) ve Akçuraoğlu Yusuf vasıtasıyla Osmanlı-Türk kamuoyunda tanıtılmıştır. Pantürkizm kavramının siyasî mânada dünya kamuoyuna yayılmasında asıl adı Moiz Kohen olan Tekinalp’in önemli rolü vardır. Turan fikrinin tarih bilinciyle yoğrulmuş bir mefkûre şeklinde yaygınlaşması Ziya Gökalp sayesinde olmuştur. Onun özellikle, “Vatan ne Türkiye’dir Türkler’e ne Türkistan / Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir Turan” şiiriyle sembolleştirdiği turan ideali, Balkan yenilgisinin ardından mistik bir hava içinde yayılarak Türkçülük’te romantik bir temaya dönüşmüştür. Turanın Türkler’in mefkûrevî vatanı, Türkler’in oturduğu ve Türkçe’nin konuşulduğu bütün ülkelerin mecmuu olduğunu söyleyen Gökalp siyasî turanın gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini uzak bir istikbalin belirleyeceğini ileri sürer”

 

ÖZKARAMAN “FİLİSTİN’İN YANINDAYIZ”
 

İsrail güçlerinin el-Ehli Baptist Hastanesi'ne hava saldırısını şiddetle kınadıklarını kaydeden Kızılelma Akıncılar Hilal Derneği Genel Başkanı Yaşar Özkaraman “Gazze'de durum kontrolden çıkıyor ve tıbbi yardımları ulaştırmak için beklenilen her saniye kayıplar veriyor. Hastaneler, tıbbi tesisler ve personel, uluslararası insani hukuk altında özel korumaya sahiptir. Siviller bedel ödemeye devam edemez. Şiddet ve korku artık durmalı. Filistin halkının haklı davalarında hep yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.