NÜFUSU 1.MİLYONU AŞAN ŞAHİNBEY'E YENİ İLÇE GELİYOR

GÜNDEM Haber Girişi : 27 Mayıs 2024 17:58
NÜFUSU 1.MİLYONU AŞAN ŞAHİNBEY'E YENİ İLÇE GELİYOR
İçişleri Bakanlığı tarafından Gaziantep'te giderek artan kent yoğunluğu nedeniyle merkez ilçelerin sayısının artırılacağı iddia edildi.

Kent yoğunluğu en fazla olan Şahinbey ilk sırada yer alırken ikinci sıraya Şehitkamil yerleşti. Merkez ilçelerden olan Şahinbey ve Şehitkamil'e yeni ilçe geleceği iddia ediliyor.

 

Gaziantep'in merkez ilçelerinden olan Şahinbey ve Şehitkamil'de nüfus yoğunluğu giderek artıyor. Kentte yaşanan yoğunluğu azaltmak adına iki yeni merkez ilçe daha ekleneceği iddia edildi.  İddialara göre Şahinbey'in Karataş, Şehitkamil'in ise Gazikent semtlerinin yeni ilçe olacağı belirlendi. Böylece Gaziantep'te taşra ilçeler ile birlikte toplam 11 ilçe olacak. İçişleri Bakanlığı'nın Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapmış olduğu ortak çalışmanın meclise sunulacağı da iddialar ediliyor.

 

Türkiye'nin en büyük ilçelerinden biri olan Şahinbey'de ilçedeki nüfus yoğunluğu 1 milyondan fazla dolayısıyla Karataş semtinin yeni bir ilçe olarak belirlendiği öğrenildi. Karataş'ın ilçe olması durumunda başkan seçilecek. Öte yandan Türkiye'nin en kalabalık ilçeleri arasında yer alan Şehitkamil'de de nüfus yoğunluğundan dolayı Gazikent semti yeni merkez ilçe olacağı öğrenildi. Ayrıca burada da yeni belediye başkanı yapılacak seçimlerden sonra belli olacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.