İYI PARTİDE ŞOK ÜSTÜNE ŞOK OLAĞANÜSTÜ KONGRE KARARI ALINDI

SİYASET Haber Girişi : 01 Nisan 2024 20:08
İYI PARTİDE ŞOK ÜSTÜNE ŞOK OLAĞANÜSTÜ KONGRE KARARI ALINDI
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimler sonrası olağanüstü seçimli kongreye gitme kararı aldı. Akşener, kongrede aday olup olmayacağını ise açıklamadı.

Akşener, İYİ Parti Genel Merkezi'nde yaptığı açıklamada, "Milletimiz 1 il, 23 ilçe, 7 beldeyi İYİ Parti'ye emanet etti. Bu kıymetli emanet için teşekkür ediyoruz" dedi.

 

 

"Milletimizin iki yumruk arasına sıkıştırılmaktan ne kadar yorulduğunu bir kez daha görmüş olduk" ifadelerini kullanan Akşener, yerel seçimlere katılım oranının düşük olmasının görmezden gelinemeyeceğini söyledi.

"Biz Erdoğan'ı defalarca uyarmıştık, 'Milletin sesinden kaçma' demiştik" diyen Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

 

"Milletin hakkına girme demiştik. Rahmetli Demirel'in sözlerini hatırlatıp 'Tencere her iktidarı sallar' demiştik. Her konuşmamda Sayın Erdoğan'a çağrılar yaptım. Nitekim dün akşam AK Parti'nin eriyen oylarıyla yüzleşti. Kendisi umarım artık çağrılarımızın arkasında sadece milletin sesi olduğunu anlamıştır."

 

 

Akşener bu sözleri sonrası, İYİ Parti olarak seçim sonuçlarına ilişkin özeleştirilerini yapacaklarını söyledi, "En kısa sürede olağanüstü seçimli kongremizi toplayacağız" dedi.

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz dün akşam Meral Akşener'i istifaya davet etmişti.

 

 

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki genel seçimlerde ülkemizin AK Parti iktidarının kötü ve beceriksiz yönetiminden kurtulması için bugünden çalışmaya başlamalıyız. Bu sonuçlar göstermiştir ki yapacak çok işimiz var, kaybedecek vaktimiz yok" demiş ve görevimden istifa ediyorum.

Kuruluşundan bugüne İYİ Parti

 

 

İYİ Parti 2017'de kuruldu. 2018'de ilk kez seçimlere katıldı. Millet İttifakı çatısı altında girdiği genel seçimde yüzde 9,96 oyla 43 milletvekili çıkardı.Parti lideri Meral Akşener ise cumhurbaşkanlığı seçiminde oyların yüzde 7,29'unu aldı.Akşener, genel başkanlık görevinden istifa etti ve yeniden aday olmayacağını açıkladı.Partililerden gelen destek sonrası kararını geri alan 12 Ağustos 2018'de yapılan İYİ Parti 2. Olağanüstü Kurultayı'nda yeniden Genel Başkanı seçildi.

 

 

20 Eylül 2020'de yeniden göreve seçilen Akşener, 2019'da yapılan yerel seçimlerde yine Millet İttifakı'ndaydı. İl Genel Meclisi seçimlerinde yüzde 8,12 oy alan İYİ Parti hiçbir ilde belediye başkanlığı kazanamadı ancak birçok büyükşehirde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adaylarının zaferinde önemli rol oynadı.

 

 

 

İYİ Parti geçen yıl yapılan cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi 3 Mart'ta Millet İttifakı'ndan ayrıldı, 6 Mart'ta ittifaka geri döndü. Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayan İYİ Parti, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verdi. İYİ Parti genel seçimde ise yüzde 9,69 oyla yine 43 milletvekili çıkardı.

 

 

İYİ Parti geçen yılki seçimler sonrası Millet İttifakı'ndan ayrıldı yerel seçimlere "hür ve müstakil" olarak tüm seçim bölgelerinde kendi adaylarıyla girme kararı aldı.Partinin oyu dün yapılan yerel seçimlerde yüzde 3,77'ye geriledi. İYİ Parti 81 ilde sadece Nevşehir'de yerel seçimi kazanabildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.