“İMAR HUKUKUNU ANAYASAL DÜZEYE ÇIKARACAĞIZ”

SİYASET Haber Girişi : 13 Şubat 2024 18:37
“İMAR HUKUKUNU ANAYASAL DÜZEYE ÇIKARACAĞIZ”
AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, imar hukukunun anayasal düzeye çıkarılacağını söyledi.

31 bin konutun depremzedelere teslim edildiğini hatırlatan Gül, “387 bin hak sahibini sıcak yuvalarına kavuşturacağız.” dedi. 

 

AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, 6 şubat depremlerinin birinci yıl dönümüne ilişkin Meclis Genel Kurulu’nda açıklamalarda bulundu. Abdulhamit Gül, hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine başsağlığı diledi. 

 

“İmar hukukunu anayasal düzeye çıkaracağız. Bu konuda tüm partilerin mutabakat içerisinde olacağına inanıyorum. Çünkü afetlere karşı mücadele siyaset üstü bir konudur. Yıl sonuna kadar 200 bin konutu vatandaşlarımıza teslim edeceğiz, 387 bin hak sahibini sıcak yuvalarına kavuşturacağız. Bir vatandaşımız dahi dışarıda kalmayıncaya kadar vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.”

 

“İNSANİ YARDIMLARI ENGELLEYEN BİR SOYKIRIM VAR”

 

AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarının dünyanın gözü önünde devam ettiğini söyledi. 
Refah kentine yönelik İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilere rahmet dileyen Gül, “Refah’ta onlarca vefat, yüzlerce yaralı var. Ortada insani yardımları engelleyen bir soykırım var. İsrail’in bu tutumuna karşı bir kez daha insanlığın kazanması hususundaki çağrımızı yineliyoruz.” dedi.

 

“FİLİSTİN BİR İMTİHAN KAĞIDIDIR”

 

“Sayın Cumhurbaşkanımızın; Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır temaslarında Filistin önemli bir gündem olacak. Türkiye; Filistin’in yanında, insanlığın yanında, mazlumların yanında yer almaya devam etmektedir. Dünyanın her yerinde bu zulmü kınayan tüm insanlarla aynı kalbi paylaşıyoruz, desteklerimizi ifade ediyoruz. Filistin bir imtihan kâğıdıdır. Tüm insanlığın bu sınavdan başarıyla çıkmasını ümit ediyorum. Gazi Meclisten, Filistin'e, Gazze'ye, yeryüzündeki tüm mazlum halklara selamlarımızı, hürmetlerimizi iletiyorum.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.