GENÇLERİMİZ SPORU BIRAKMASIN

SPOR Haber Girişi : 09 Şubat 2024 16:31
GENÇLERİMİZ SPORU BIRAKMASIN
SANİ KONUKOĞLU 2’NCİ GAZİ OYUNLARI KAPANIŞ TÖRENİ GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI FATMA ŞAHİN:“MERHUM SANİ KONUKOĞLU GAZİANTEP’İN SANAYİLEŞMESİNE ÖNEMLİ KATKILAR SUNDU”

 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Gaziantep Valiliği koordinasyonunda SANKO Holding Kurucusu merhum Sani Konukoğlu anısına düzenlenen 2’nci Gazi Oyunları kapanış töreni gerçekleşti.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kapanış töreninde yaptığı konuşmada, merhum Sani Konukoğlu ve Konukoğlu Ailesinin Gaziantep’in sanayileşmesine önemli katkılar sunduğunu söyledi.

 

“Gaziantep’in önde gelen sanayicileri şehirde sağladığı istihdamın yanı sıra elde ettiği gelirle kendi çocukları ne istiyorsa memleketin çocukları için de yatırım yapıyor” diyen Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Spor şehri Gaziantep’te en son SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu çok güzel bir spor lisesi ve tesisi yaptırdı. Gaziantepspor’un Süper Lig’e çıkmasında ailenin çok büyük emeği oldu.

 

Hepimizin bir başarı hikayesi var. Sani Konukoğlu’ndan, ‘İşin hilesi dürüstlüktür’ ilkesini öğrendim. SANKO’da 15 yıl çalıştım. Bize çok şey öğretti. Merhum Sani Konukoğlu’nu rahmet ve minnetle anıyorum.”

 

SANKO Holding Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Konukoğlu da yaptığı konuşmada, Gazi Oyunları’nın gençlerin geleceği açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “İnsan yaşamında sporun önemli yeri var. Gençlerimiz yaşam için büyük önem taşıyan sporu bırakmasın” dedi.

 

Konukoğlu, “2’nci Gazi Oyunları’nın rahmetli babam Sani Bey adına düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’in şahsında bu anlamlı organizasyona emek verip katkı sunan herkese ailem adına teşekkür ediyor, mücadele eden tüm sporcularımızı tebrik ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

 

25 Aralık Gaziantep Savunması Kahramanlık Panoraması ve Müzesi’nde düzenlenen 2’nci Gazi Oyunları kapanış törenine Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Berk, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Ertunç, spor dalı il temsilcileri, sporcular ve davetliler katıldı.Gazi Oyunlarının 1’incisi Galatasaray Başkanı merhum Mustafa Cengiz anısına düzenlenmişti.

 

26 TESİSTE, 20 BRANŞTA YARIŞ DÜZENLENDİ

 

Toplam 10 milyon TL bütçeli, 1 milyon TL ödüllü 2’nci Gazi Oyunlarında sporcular; 26 spor tesisinde basketbol, futbol, voleybol, kort tenisi, futsal, karate, floor curling, taekwondo, hentbol, ayak tenisi, dart, bocce, hokey, atletizm, masa tenisi, oryantiring, güreş, okçuluk, badminton ve yüzme branşlarında yarıştı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.