Facebook paralı olacak mı? İşte detaylar...

TEKNOLOJİ Haber Girişi : 05 Eylül 2023 22:57
Facebook paralı olacak mı? İşte detaylar...
Facebook paralı olacak mı? Facebook ücretli abonelik hakkında merakla beklenen cevap geldi. İşte bu ve bunun gibi sorular hakkında detaylı cevaplar sizlerle.

 

Facebook, bir sosyal ağ platformudur. Mark Zuckerberg adlı bir Harvard Üniversitesi öğrencisi tarafından 4 Şubat 2004 tarihinde kurulmuştur. Başlangıçta sadece Harvard öğrencilerine açık olan Facebook, kısa sürede Boston bölgesindeki diğer üniversitelere ve daha sonra da Ivy Ligi okullarına yayılmıştır. Bir yıl içinde Amerika Birleşik Devletleri’ndeki tüm üniversiteler Facebook’a katılmıştır.

 

Üyelik için okulların e-posta adresleri (.edu, .ac.uk vb.) gerekiyordu. Daha sonra Facebook, liseler ve bazı büyük şirketler için de açılmıştır. 11 Eylül 2006’da ise Facebook, yaş sınırlaması dışında herkese açık hale gelmiştir. Kullanıcılar, okulları, çalıştıkları yerler veya yaşadıkları yerlere göre ağlara dahil olabilirler. Facebook, dünyanın en çok ziyaret edilen sitelerinden biridir.

 

Facebook’un sunduğu özellikler arasında; arkadaşlık isteği gönderme, mesajlaşma, grup kurma, sayfa oluşturma, etkinlik davetiye gönderme, oyun oynama, canlı yayın yapma, hikaye paylaşma, fotoğraf ve video paylaşma, durum güncelleme gibi birçok seçenek vardır. Facebook kullanıcıları bu özellikleri kullanarak sosyal ağda hem bireysel hem de iş amaçlı olarak yer alabilirler. Facebook aynı zamanda; Instagram, WhatsApp ve Oculus VR gibi popüler uygulama ve platformların da sahibidir.

 

Facebook abonelik, Facebook’ta belirli içerik üreticilerine aylık bir ücret karşılığında destek olabileceğiniz bir özelliktir. Bu sayede, premium içeriklere, destekçi rozeti gibi özel ürünlere ve bazı durumlarda ticari eşya ve diğer ürünlerde indirimlere erişebilirsiniz. Facebook abonelik özelliği, Facebook’un kendi ödeme sistemini kullanarak abone olmanızı sağlar.

 

Facebook abonelik bağlantısı ise, Facebook’ta abone olabileceğiniz harici web sayfalarına yönlendirilmenizi sağlayan bir özelliktir. Bu sayede, içerik üreticileri kendi web sayfalarında abonelik hizmeti sunabilir ve 20$'a kadar bonus kazanabilirler.

 

Facebook abonelik bağlantısı, Facebook’ta seçtiğiniz içerik üreticilerine her ay belli bir miktar ödeyerek destek verebileceğiniz bir seçenektir. Böylece, özel içeriklere, destekçi simgesi gibi farklı ürünlere ve bazı durumlarda ticari mal ve diğer ürünlerde indirimlere ulaşabilirsiniz.