ÇOCUKLU AİLELERE DEVLETTEN SED ÖDEMESİ

TÜRKİYE Haber Girişi : 10 Mayıs 2024 08:40
ÇOCUKLU AİLELERE DEVLETTEN SED ÖDEMESİ
Çocuklu ailelere devlet desteği açıklandı. 5 bin 330 TL hanelere tek şartla her ay yatırılacak.

Ülkemizdeki ihtiyaç sahibi çocuklu aileler için devlet desteği aylık olarak yatırılacak. Çocukların maddi ihtiyaçlarının karşılanması, sosyal ve ekonomik eşitliğin çocuklar için sağlanması adına gerçekleştirilecek ödemeler Mayıs ayında da hesaplara aktarılıyor. Halihazırda devlet desteğinden yararlanan çocuklu aileler Mayıs SED ödemeleri ne zaman yatacak, diye merak ediyor. Yeni başvuran ve başvurmak isteyen vatandaşlar ise şartları araştırıyor. Peki, kimler SED ödemesinden yararlanabilir? Çocuklu ailelere devlet desteği başvurusu nasıl yapılır? SED nedir, şartları nelerdir? İşte çocuklu ailelere SED ödemesine dair detaylar…

 

 

Çocuklu ailelere belirli şartların karşılanması ve buna şartlara uyanların başvurması durumunda SED (Sosyal Ekonomik Destek) ödemesi gerçekleştiriliyor. Halihazırda devam eden ödemeler Mayıs ayında da hesaplara geçecek. Başvurular devam ederken çocuklu ailelere devlet desteği, ortalama 3 bin 571 TL iken 4 bin 330 TL’ye yükseltildi. Bununla birlikte çocukların bakımı için yapılan masrafların karşılanması bir miktar daha kolaylaştı. İhtiyaç sahibi haneler için büyük öneme sahip SED ödemeleriyle devlet çocukların temel ihtiyaçlarının ve eğitim ihtiyaçlarının karşılanarak sosyal ve ekonomik eşitlik fırsatı yakalayabilmesini amaçlıyor.

 

ZAMLI 2024 SED ÖDEMELERİ NE KADAR?

 

E-Devlet https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru adresinden SED ödemesi başvurusu yapılabiliyor. Buradan başvurularını yapan vatandaşlar ile psikolog, sosyal çalışmacı, psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmeni, çocuk gelişimcisi ya da sosyolog olarak görev yapan meslek elemanları bir ön görüşme sağlıyor. Yapılan sosyal incelemelerin ardından uygun görülmesi halinde SED ödemeleri hanelere aşağıdaki miktarlarda yatırılıyor:

 

Anaokulu eğitimi alan çocuklara 3 bin 614 lira 13 kuruş, Birinci sınıftan sekizinci sınıfa kadar olan çocuklara 5 bin 421 lira 20 kuruş, Lise kademesinde eğitim gören çocuklar için 5 bin 782 lira 62 kuruş, Lise denginde olan ancak eğitime devam etmeyen çocuklar için 3 bin 614 lira 14 kuruş,

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.