BU VATANI KİMSE BÖLEMEZ

MEDYA Haber Girişi : 28 Mart 2022 18:09
BU VATANI KİMSE BÖLEMEZ
Gaziantep savunmasının önemli isimlerinden Şahinbey’in, şehit edilişinin 102. yılında Şahinbey Anıt Mezarı önünde düzenlenen törenle anıldı.

Düzenlenen tören; Şehitler için saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ve saygı atışıyla başladı. Ardından törene katılan öğrenciler Şahinbey şiirini ve İstiklal Marşı’nı okudular. Protokol tarafından buket sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Şahinbey ve şehitler anısına askerler tarafından saygı atışı yapıldı. Ardından Şahinbey Belediyesi’nin İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışmasında Birinci olan Güneykent Anadolu Lisesi öğrencileri Şahinbey’in şehit edilişini canlandırdılar.

Değişim Sokaklardan Başlar

 

ŞEHİTLERİMİZİ MİNNETLE ANIYORUZ

 

Vali Yardımcısı Bülent Uygur, tüm şehitlere minnettar olduklarını belirterek, “102 yıl önce bu topraklarda şehadete ulaşan Şahinbey’i ve onun nezdinde kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi yâd etmek ve dualarla anmak için bir araya geldik. Şahinbey Yemende, Galiçya, Sina cephelerinde kahramanca mücadele ettikten sonra Gaziantep Savunmasına katıldı.

 

Gaziantep’in Kurtuluş mücadelesini çok iyi bilmemiz gerekiyor. Orada verilen kahramanca mücadeleleri şehrimizdeki müzelerde görebiliriz. Dünyanın dört bir tarafında bu ülkenin bekası için görev yapan şehit düşen kahraman askerlerimiz var. O ruh, bu milletin sinesinde halen yer alıyor buna inanıyorum. Bir kez daha 100 yıl önce bu topraklarda canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyorum” dedi.

 

 

BU VATANI KİMSE BÖLEMEZ

 

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 102 yıl önce burada çok büyük bir destanın yazıldığını belirterek, "6.317 şehidin verildiği, düşmandan çok açlık ve yoklukla mücadele edilen Gaziantep Savunmasında önemli bir sorumluluk üstlenen, 102 yıl önce bugün “düşman arabaları cesedimi çiğnemeden Antep’e giremez” şeref sözünü tarihin altın sayfalarına kazıyan Şahinbey’in şehadetinin yıl dönümünde onu saygı ile anıyoruz. Bugün minarelerimizde ezanımız okunuyor, al bayrağımız göklerde dalgalanıyorsa 102 yıl önce canları pahasına mücadele eden Şahinbey ve nice isimsiz kahramanlarımıza çok şey borçluyuz. Ecdadımız rahat uyusun, emanetleri emin ellerde. Bugün vatan toprakları tekrar düşmanlarca işgal edilmek istense bir değil yüz binlerce Şahinbey var. Zira yakın zamanda 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı bu aziz millet canları pahasına mücadele etmiş, Şahinbey ve arkadaşlarının 102 yıl önce yaktığı bağımsızlık ateşinin hiç sönmeyeceğini bir kez daha göstermiştir. Allah hepsinden razı olsun. Ecdadımıza minnet ve şükran borcumuzu, emanet aldığımız Türkiyemizi eğitimde, ulaşımda, sağlıkta, tarımda, sanayide, adalette hep daha ileriye ulaştırarak ödeyeceğiz. Tabi bunun önüne geçmek isteyen 7 düvele karşı da uyanık olmalı Birliğimizi, dirliğimizi ve beraberliğimizi koruyarak ecdadımızın bizlere bıraktığı topraklarımıza sahip çıkmalıyız” şeklinde konuştu. 

 

ŞAHİNBEY’İN İSMİNE YAKIŞIR BİR İLÇE YAPMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

 

Mehmet Tahmazoğlu, “İlçemizi Şehit Şahinbey’imizin ismine yakışır örnek bir ilçe haline getirmeye çalışmaktayız. Bu kapsamda alt ve üst yapı üretimleri, eğitim, spor, restorasyon, park ve yeşil alan, kültürel faaliyetler, sosyal yardım gibi çalışmalarda ilçemize ve milletimize yakışır hizmetler ve yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Şehit Şahinbey’in doğduğu evi onun aziz hatırasını yaşatmak üzere Şahinbey Anı Evi olarak restore ederek hemşerilerimizin ziyaretine açtık. Ayrıca kahraman Şahin Bey’i anlatan Şahinbey Romanı kitabından vatandaşlarımıza dağıttık. İlçemizdeki öğrenci ve vatandaşlardan oluşan 111. 027 kişiyi Çanakkale şehitlikleri ziyaret etmelerini sağladık. Projemizi bu yılda devam ettireceğiz. Çanakkale’de ( Süngübayırı Albayrak, Kılıçdere 1 ve 2) 4 tane şehitlik ihya çalışmasını yaptık. Şehit ve gazi ailelerimize konut yaptık. Yine şehit ve gazi ailelerimizle sürekli bir arada bulunarak gönül bağımızı devam ettiriyoruz” diye konuştu.

 

Kilis Yolu üzerindeki anıt mezarında düzenlenen törene, Gaziantep Vali Yardımcısı Bülent Uygur, Şahinbey İlçe Kaymakamı Tahir Şahin, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Mehmet Berk, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, protokol üyeleri, gaziler ve öğrenciler katıldı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.