BAKBAK: GÜÇLÜ TOPLUMUN ANAHTARI KADINLARIN ELİNDE

MAGAZİN Haber Girişi : 07 Mart 2024 10:52
BAKBAK: GÜÇLÜ TOPLUMUN ANAHTARI KADINLARIN ELİNDE
Toplumun mimarı tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, üretken, cesur, erdemli Türk kadını ile Büyük ve Güçlü Türkiye’yi inşa edeceğimize yürekten inanıyorum.

Bizler ailenin temel direği olan kadına saygıyı esas alan bir medeniyetin temsilcileriyiz. Tarihimizden ve köklerimizden aldığımız bu anlayış ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde kadınlarımızın toplumda hak ettikleri konuma yükselmeleri, geleceğe güvenle bakmaları en büyük arzumuzdur.

 

 

Bu doğrultuda Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Türkiye anlayışı ile AK Parti olarak göreve geldiğimiz günden itibaren devlet politikalarımızda daima kadınlarımızın yolunu açan bir yaklaşımı esas aldık. Eğitimden, sağlığa, istihdamdan siyasal hayata kadar pek çok alanda radikal düzenlemeler hayata geçirdik. 

 

 

Yaptığımız düzenlemelerle kadınların önündeki engelleri bir bir kaldırarak, çalışma hayatı ile anneliğin birbirine tercih edilmeden birlikte yürüyebileceğini toplumumuza aşıladık.  2002-2023 yılları arasında İŞKUR üzerinden 14 milyon kişi işe yerleşirken bu sayının yüzde 32,6’sını kadınlarımız oluşturnuştur. Sadece 2023 yılında Gaziantep’te 3 bin 429 kadınımızı istihdamı sağlanmıştır. 

 

 

Kadınlarımızın iş gücüne katılım oranı 2002’de yüzde 27,9 seviyesindeyken kadın istihdamı alanında izlediğimiz politikalar ile bu oran yüzde 40’lara yükselmiştir. 

 

Üniversitelerimizdeki kadın akademisyen oranı, yüzde 46.4 ile yüzde 43 olan Avrupa ve OECD ülkelerindeki kadın akademisyen oranının önüne geçmiştir. 

 

 

Sadece üniversitelerde değil bilimden teknolojiye, sanattan spora her alanda kadınlarımızın varlığını gücünü hissetmek ülkemiz adına en büyük kazanımdır. 

 

Biliyoruz ki toplumumuzu kalkındırmanın, ülkemizi güçlendirmenin anahtarı kadınlarımızın elindedir. O anahtar ile Gaziantep’ten başlayarak Türkiye Yüzyılı şehirlerini inşa edeceğiz. 
Bu düşünceler ile Filistin’de evlatsız bırakılan, zulme uğrayan kadınların acılarının son bulmasını diliyor, tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.