ABDULHAMİT GÜL: EKONOMİK VE DEMOKRATİK RESTORASYONLARI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

GÜNDEM Haber Girişi : 07 Haziran 2024 10:57
ABDULHAMİT GÜL: EKONOMİK VE DEMOKRATİK RESTORASYONLARI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ
AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, TBMM Genel Kurulu’nda siyasetin biriken sorunların çözümü için bir araç olduğunu söyledi.

Milletin sorunlarının 4 yıllık seçimsiz dönemde çözüleceğini söyleyen Gül, “Türkiye'nin demokratik ve ekonomik restorasyonunu gerçekleştireceğiz. Vatandaşımızın özgürlüklerini geliştirip, ekonomik refahını artırmak istiyoruz." ifadelerini kullandı. 

 

 

 

“REFORM İRADEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

 

 

Gül, siyaset kurumu olarak bürokrasinin siyaseti daraltmasına, buyurgan bürokratik oligarşiye izin vermeyecek çalışmalarını sürdüreceklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

 

 

"Devrimci ve reformcu sürecimizi, kimliğimizi sürdüreceğiz ve bu anlamda biz bu çalışmaların en önemli noktasını da yeni sivil anayasa olarak görüyoruz. Bizim bir tek cümlelik anayasamız olsaydı, o anayasaya, 'Devlet adaleti sağlamakla yükümlüdür' ibaresini eklerdik ve istiyoruz ki gelin, bu anayasayı hep beraber yapalım, uygulamalardaki eksiklikler, idareden kaynaklı eksiklikler ya da daha başka mevzuattan kaynaklı eksiklikler, ne varsa bunları beraber yapalım istiyoruz ve bir anayasa metni de dikte etmiyoruz."

 

 

 

SİYASETTE YUMUŞAMA DÖNEMİ

 

 

Siyasetteki yumuşama dönemiyle ilgili hususları çok değerli bulduklarını belirten Gül, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımızın önümüzdeki Salı günü Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Özgür Özel Bey'le yapacağı görüşme de iade-i ziyaret görüşmesi olacak. Daha önce Genel Merkezimizde yapılan bir görüşme oldu, çok verimli bir görüşme geçti. Önümüzdeki hafta Sayın Cumhurbaşkanımızın iade-i ziyareti olacak. Bu yapılacak temasların, görüşmelerin de siyasetteki bu eksenin, bu vizyonun gelişmesine, Türkiye'nin daha da normalleşmesine çok önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.