8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kutlu Olsun

MAGAZİN Haber Girişi : 07 Mart 2024 10:45
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kutlu Olsun

Biliyoruz ki sendikasız, örgütsüz işyerlerinde sorun çok daha derindir. Hayatın her alanında olduğu gibi, işyerlerinde de ayrımsız, insan onuruna yakışır çalışma ancak ve ancak sendikalılıkla olur. Kadın emeğinin en güçlü olduğu imalat sanayii kolu olarak, yürekli kadın emekçileri ÖZ İPLİK İŞ’e davet ediyorum. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kutlu olsun.”

 

 

-ÖZ İPLİK İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fulya Pınar ÖZCAN: Kadınlar iş hayatının her alanında adil davranılmak istiyor

 

 

ÖZ İPLİK İŞ Kadın Komitesi Bakanı Fulya Pınar ÖZCAN da yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:

 

 

“Kadın emeğinin taçlandığı işkolunda çalışıyoruz. İmalat sanayiinde çalışan kadınların yarısı işkolumuzdadır. Bu bilinçle kadın emeğinin güçlendirilmesi, korunması ve yükselişi için yıllardır ilkleri biz hayata geçirdik. Kadınların işyerlerinde uğradıkları ayrımcılığı önlemek için programlar oluşturduk. Ne mutlu ki bu alanda öncüyüz, kadın emeğini güçlendirme, koruma için yaptıklarımızla gurur duyuyoruz.

 

 

İmalat sanayiinde çalışan kadınların sorunları ve taleplerine yönelik araştırmamız da bu çabamızın bir ürünü. 3 bin kadının katılımıyla yaptığımız anketle önemli sonuçlara ulaştık. Sendikal örgütlenmenin olmadığı yerlerde kadınların karşılaştığı sorunların daha derin olduğunu biliyoruz. İmalat sanayiinin geneline baktığımızda, kadınların hala ayrımcılıkla, engellerle karşılaştığını görmek üzüntü verici.

 

 

Anket sonuçlarına göre kadınlar hala ücret eşitsizliği, üst yöneticilerce sorunlarına yeterli duyarlılıkla yaklaşılmaması, yöneticilerin adil davranmaması, ayrımcılık ve buna bağlı psikolojik baskı, uzun çalışma saatleri, iş-özel yaşam dengesinin kurulmaması, kreş ve çocuklarla ilgili yeterli imkanların sağlanmaması sorunlarıyla boğuşmaktadır.

 

 

En önemli sorunlardan biri kadın çalışanların terfi ödüllendirmede adaletli davranılmamasıdır. Kadınların yükselişi önündeki engeller bir an önce kaldırılmalıdır. Kadınlar iş hayatının her alanında adil davranılmak istiyor. Eğitim ve kariyer gelişiminde eşit davranılmayı talep ediyor. Araştırmamız bize göstermiştir ki kadınların gelişiminin önünde hala bariyerler vardır.

 

 

Kadın emeğinin taçlandığı dokuma, hazır giyim, deri işkolunun öncü sendikası ÖZ İPLİK İŞ olarak, kadınların emeğinin, işyerinde huzurunun korunması için mevzuatın güçlendirilmesini, her türlü şiddetin ağır şekilde cezalandırılmasını, kadınların önündeki bariyerlerin, ayrımcılığın kaldırılmasını talep ediyoruz. Kadın emekçilerimizi ÖZ İPLİK İŞ’e davet ediyoruz.  8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz kutlu olsun.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.