YURTDIŞINDA ERDOĞAN'IN ZAFERİ KUTLANDI!

SİYASET Haber Girişi : 29 Mayıs 2023 10:30
YURTDIŞINDA ERDOĞAN'IN ZAFERİ KUTLANDI!
Yurt dışında yaşayan Türkler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turunda seçim başarısı dolayısıyla kutlama yapmaya başladı.

BELÇİKA

 

Belçika'nın başkenti Brüksel'de yaşayan Türkler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turunda seçim başarısı dolayısıyla kutlama yapmaya başladı.

 

 

 

AZERBAYCAN

 

Yüzlerce Azerbaycanlı ve bu ülkede yaşayan Türk vatandaşları, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği yakınlarındaki parkta toplanarak seçim başarısı nedeniyle Erdoğan'ı kutladı.

Ellerinde Türk ve Azerbaycan bayrakları taşıyan kalabalık, Erdoğan lehine sloganlar attı.

 

LÜBNAN

 

 

Başkent Beyrut'taki iki ayrı kutlama "Tarik el-Cedid" bölgesi ve Filistin Mülteci Kampı Burc el-Baracna'da gerçekleşti. Tarik el-Cedid'de bir araya gelen yüzlerce kişi, Türk bayraklarıyla kutlama yaptı.

 

 

 

İSVEÇ

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunda elde ettiği başarı, İsveç'in başkenti Stockholm'de coşkuyla kutlandı.

Fittja, Alby, Rinkbey ve Handen semtlerinde caddelere çıkan çok sayıda Türk vatandaşı, Türk bayrakları açarak Erdoğan'ı destekleyen sloganlar attı.

 

ALMANYA

 

Almanya'da yaşayan Türk vatandaşları, Berlin'in Kreuzberg semti ve Kurfürstendamm Caddesi'nde toplanarak seçim başarısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kutladı.

 

 

 

 

KATAR

 

 

Katar'ın sembol yapılarından Al Jaber Kuleleri, Türkiye'deki Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turundaki seçim başarısından dolayı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafı ve Türk bayrağıyla ışıklandırıldı.

 

 

 

KOSOVA

 

 

Yüzlerce Kosovalı ve ülkede yaşayan Türk vatandaşları, Prizren'in tarihi Şadırvan meydanında bulunan Türkiye'nin Prizren Başkonsolosluğu çevresinde toplandı.

 

 

 


HOLLANDA

 

 

Rotterdam kentindeki Hofplein Meydanı'nda toplanan çok sayıda Türk vatandaşı, Türk bayrakları açarak Erdoğan'ı destekleyen sloganlar attı.

Vatandaşlar, caddelerde araçlarıyla korna çalarak konvoylar halinde tur attı.

 

 

İSVİÇRE

 

 

Zürih kentindeki çok sayıda Türk vatandaşı ve AK Parti İsviçre Seçim Koordinasyon Merkezi üyeleri, ellerindeki Türk bayraklarıyla Erdoğan'a destek sloganları attı.

Vatandaşlar, Türk bayrakları ve Erdoğan fotoğraflarıyla caddelerde araçlarıyla konvoylar halinde tur attı.

 

 

 

KKTC

 

 

Başkent Lefkoşa'da Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle araç konvoyları oluşturularak şehir turu atıldı.

Lefkoşa'daki sevinç gösterilerine bazı kişiler de evlerinin pencere ve balkonundan destek verdi.

 

PAKİSTAN

 

 

İslamabad'da yaşayan bazı Türk vatandaşları, konvoy oluşturarak şehirde tur attı.

Şehrin sembollerinden Faysal Camisi'nin önünde toplanan Türk vatandaşları ve onlara eşlik eden Pakistanlılar da Erdoğan ve Türkiye lehine sloganlar attı.

 

 

 

 

GAZZE

 

 

Gazze'deki Mavi Marmara Anıtı önünde toplanan Filistinliler, Türkiye ve Filistin bayrakları taşıdı.

Han Yunus Mahallesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafları ile Türkiye ve Filistin bayrakları taşıyan Filistinliler, tatlı dağıtarak Erdoğan'ın seçim zaferini kutladı.

 

 

 

 

İTALYA

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Yüksek Seçim Kurulunun geçici sonuçlarına göre göreve yeniden seçilmesi dolayısıyla ülkenin kuzeyindeki Imperia, Como ve Modena kentleri başta olmak üzere pek çok yerdeki Türk vatandaşları araçlarıyla konvoy yaparak kutlama yaptı.

 

 

 

 

BOSNA HERSEK

 

 

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Ilıca semtinde bulunan ve Türkler tarafından işletilen restoranda bir araya gelen Türk vatandaşları ve Boşnaklar, burada kurulan ekranda seçim sonuçlarını izledi.

 

Türk bayrakları ve AK Parti flamalarıyla donatılan araçlarıyla konvoy oluşturan vatandaşlar, korna çalarak Saraybosna City Center isimli alışveriş merkezinin yakınlarına geldi.

 

 

 

 

SIRBİSTAN

 

 

Erdoğan'ın seçim başarısı, Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancak bölgesinin en büyük kenti Novi Pazar'da da kutlandı. Araçlarına Türk bayrakları asan vatandaşlar, Novi Pazar sokaklarında konvoy oluşturdu.

 

 

 

KARADAĞ

 

 

Bir diğer Batı Balkan ülkesi Karadağ'da da Rozaje kentinde toplanan vatandaşlar, Erdoğan'ın seçim başarısını geleneksel top atışlarıyla kutladı.

 

 

 

KUZEY MAKEDONYA

 

 

Yüzlerce Türk ve Kuzey Makedonya vatandaşı, eski Üsküp Çarşısı'nda bulunan tarihi Murat Paşa Camisi önündeki meydanda toplanarak kutlama yaptı.

 

 

 

 

FRANSA

 

 

Strazburg, Romorantin-Lanthenay, Montfermeil, Blois gibi farklı kentlerde konvoy oluşturan Türk vatandaşları, ellerindeki Türk bayraklarıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elde ettiği başarıyı coşkuyla kutluyor.

 

 

 

 

AVUSTURYA

 

 

Yabancıların yoğunlukta yaşadığı Viyana'nın 10'uncu bölgesindeki Raumanplatz Meydanı'nda toplanan Türkler, Yüksek Seçim Kurulunun geçici sonuçlarına göre göreve yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim başarısını kutladı.

 

 

 

 

ARNAVUTLUK

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunda elde ettiği başarı, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da coşkuyla kutlandı.

 

LONDRA

 

 

İngiltere'de, Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'deki Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin ikinci turunda geçici sonuçlara göre göreve yeniden seçilmesini kutlayan Türkler, konvoy düzenledi.

 

 

 

 

NEW YORK

 

 

ABD'nin New York kentinde, Filistinli bir esnaf ve çalışanları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turundaki başarısını, Türk bayraklı tişörtleriyle geleneksel lezzetleri "felafel" dağıtarak kutladı.

 

 

 

 

CEZAYİR

 

 

Cezayir'de yaşayan Türkler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turundaki başarısından dolayı kutlama yaptı.

 

 

 

ABD

 

 

ABD'de yaşayan Türkler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turundaki başarısından dolayı kutlama yaptı.