YENİDEN REFAH PARTİSİ SEÇİMİ DEĞERLENDİRDİ

SİYASET Haber Girişi : 17 Mayıs 2023 17:31
YENİDEN REFAH PARTİSİ SEÇİMİ DEĞERLENDİRDİ
Yeniden Refah Partisi 28. dönem Gaziantep Milletvekili adayları Şükrü Yılmaz, Nurettin Özkaya ve İl Başkanı Sedat Yıldız 14 Mayıs’ta yapılan seçimle ilgili basın mensuplarına İl binasında değerlendirmelerde bulundular.

Gaziantep Milletvekili adayı Şükrü Yılmaz, “14 Mayıs Tarihinde yapılan seçimlere ilk kez katılmamıza rağmen küçümsenemeyecek bir oy aldık. Ancak en az iki milletvekili çıkartmayı hedefliyorduk. Gaziantep’in en ucra köşesine kadar giderek sıkmadık el bırakmadık. STK’lar ve vatandaşların sorunlarını dinledik. Yeni kurulan parti olmamıza rağmen vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördük. Bugünden itibaren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrar seçilmesi için 28 Mayıs tarihine kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz.” 

 

 

Milletvekili adayı Nurettin Özkaya, “ Yeniden Refah Partisi olarak seçime çok iyi hazırlandık. Sivil Toplum Örgütleri ve vatandaşlarımızın yoğun ilgisi ile karşılaştık. Fakat bazı canımızı sıkan hadiseler oldu. Buna rağmen gittiğimiz her yerde 1 oy Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a 1 oy Yeniden Refah’a oy istedik. Teşkilatımız ve Aday arkadaşlarımızla gidilmedik yer, sıkılmadık el bırakmadık. Benim beklentim 2 vekil çıkartmaktı ama vatandaşımızın takdiri böyle oldu. Bizim şimdi yeni hedefimiz partimizi 2028 yılında iktidara taşımak olacak” dedi.

 

 

Yeniden Refah Partisi Gaziantep İl Başkanı Sedat Yıldız, “14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde teşkilatımız ve adaylarımızla STK’lar, ilçelerimiz ve mahallelerimizde vatandaşlarımıza yapacağımız projelerimizi anlattık. Halkımızın ilk kez seçimlere girmemize rağmen bize % 4,8 oranında oy verdi. Buradan meclise vekil gönderemedik ama 21 yıl sonra 5 vekil ile meclise girmeyi başardık. 28 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tekrar seçilmesi için elimizden gelen tüm gayreti göstererek çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.