Türkiye'nin 6. Büyük Şehri Eğitimde 57.Sırada

SİYASET Haber Girişi : 26 Mart 2024 12:05
Türkiye'nin 6. Büyük Şehri Eğitimde 57.Sırada
31 Mart yerel seçimleri, AKP iktidarı ve ittifakları için genel seçim ve erken seçim için bir güvenoyu yoklaması olacaktır.

Sosyalist Cumhuriyet Parti Gaziantep İl Örgütü Gaziantep'te Hangi Partiyi Destekleyeceklerini Açıkladı. Seçimlerin önceki yıllara göre daha da önem kazandığı koşullarda Partimiz, şehrimize ve halkımıza karşı olan sorumluluğu ile hareket edecek, ülkemizi ve milletimizi esas alan Cumhuriyet devrimcisi bir çizgi izleyecek. Ülkemizin ve Gaziantep'in yeniden Atatürk devrimleri rotasına girmesi için elinden gelen gayreti gösterecektir.

 

Bu amaçla ; Partimizin 31 Mart yerel seçimlerinde öncelikli amacı; bölücülüğün, gericiliğin, emperyalizm işbirlikçiliğinin ve rant belediyeciliğinin mahalli seçimler aracılığıyla yeni mevziler kazanmasını önlemek olacaktır.
Ülkemizin altıncı büyük şehirlerinde biri olan Gaziantep, eğitimde 57'inci, hava kirliliğinde 5'inci, yaşanabilir kentler sıralamasında 46,55 puan ile 33.sıradadır.

 

Deprem toplanma alanları, yeşil alanlar ve parklarımız ranta ve ticarete açılmış halkımızın temiz nefes alması ve yaşam alanı kısıtlanmıştır. Göçmen sorunu ile ev kiraları, ekonomik kriz ile geçim sıkıntısı üst seviyeye ulaşmıştır. 

 

TÜİK verilerine göre, en fazla suçun işlendiği iller sıralamasında Gaziantep  8.sırada yer almış, uyuşturucu sorunu şehrimizin kanayan  yarası haline dönüşmüştür. 

 

Yaşanan sorunların mimarı 22 yıldır ülkeyi yöneten AKP'ye ve yerel yöneticilerine oy verilmemesi gerektiğine,

 

Gaziantep'te Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sayın Dr.Muzaffer Ertürk’ü destekleyeceğimizi daha önce açıklamıştık. Aynı şekilde CHP Şehitkamil ilçesinde Av. Umut Yılmaz'ın , Şahinbey ilçesinde Arkın Bereketoğlu’nun ; Oğuzeli İlçesinde Ahmet Bozgeyik’in desteklenmesine,  üyelerimiz ile yaptığımız toplantı ve istişareler sonucunda karar verilmiştir.
Sosyalist Cumhuriyet Partisi Gaziantep İl Örgütü olarak bu kararımızı Gaziantep halkının dikkatine
sunuyoruz.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.