SİNAN OĞAN'A TEPKİLER ÇIĞ GİBİ!

SİYASET Haber Girişi : 23 Mayıs 2023 14:46
SİNAN OĞAN'A TEPKİLER ÇIĞ GİBİ!
ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan dün yaptığı basın açıklamasında seçimin 2.turunda Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'a destek vereceğini açıklamıştı.

ATA İttifakı adayı Sinan Oğan'ın 2.turda Erdoğan'ı destekleme kararı seçmenler tarafından büyük tepki ile karşılandı. 

 

 

GEÇMİŞ KONUŞMALARI GÜNDEM OLDU!

 

 

14 Mayıs seçimleri öncesinde seçim çalışmaları kapsamında Cumhur İttifakı hakkında söyledikleri seçimin 2.turunda Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemesi ile tekrar gündeme geldi. Seçim çalışmalarında hem sosyal medya üzerinden hem de katıldığı TV Programlarında sert bir dille eleştirdiği Ak Parti ve MHP ile tekrar bir araya gelmesi büyük tepki çekti. 

 

 


SİNAN OĞAN NE DEMİŞTİ?

 

 


Erdoğan'ı destekleme kararı alan Sinan Oğan'ın en çok tepki çeken konuşmalarından birisi ise katıldığı bir programda MHP ile ilgili soruya verdiği cevap oldu. Sinan Oğan'a programda bir gazeteci tarafından sorulan " Devlet Bahçeli karşınızda olsa ne söylemek isterdiniz?" sorusuna Sinan Oğan: " Türk Bayrağındaki Türk ismini çıkarmayı teklif eden HÜDA-PAR ile Türk Milliyetçileri nasıl aynı masada oturur?" cevabını vermişti.

 


MHP GENEL BAŞKANLIĞI'NI MI İSTİYOR?

 

 

Gazeteci Fatih Altaylı,  Sinan Oğan'ın Cumhur İttifakı'nı desteklemesi sonrası şok bir iddia ortaya attı. Altaylı yazdığı yazıda Sinan Oğan'ın MHP Genel Başkanlığını hedeflediğini yazdı. 

 

Fatih Altaylı,  yazısında "Oğan’ın kararının zannedildiği kadar önemli olmadığını, bu seçim özelinde seçim sonuçlarını etkileyecek kadar siyasi bir değer taşımadığını düşünüyorum." demişti.

 

Sinan Oğan'ın kararını açıklamasının ardından Altaylı, "Bu sabah yazdığım gibi Sinan Oğan’ın tercihi Cumhurbaşkanlığı seçimi açısından çok da önemli değil. Ama kendi siyasi geleceği açısından önemli idi. Bu tercih ona ne getirir bilmiyorum ama gördüğüm kadarı ile MHP Genel Başkanlığı hedefi için böyle bir tercih yaptı." ifadelerini kullandı.

 


AZERBAYCAN VE ALİYEV İDDİALARI!

 

 

Sinan Oğan'ın, Cumhurbaşkanı Seçiminin ikinci turunda AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemesine ilişkin kararının Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile ilgili olduğu iddia edildi.

 

Halk TV canlı yayınında, Oğan'ın Erdoğan'a destek vermesini yorumlayan gazeteci Yavuz Selim Demirağ, şu ifadeleri kullandı:

 

"Sinan Oğan, Türk milliyetçileri ve Atatürkçüler adına konuşamaz. Böyle bir oyunun içinde olmazdı. Sinan Oğan kendisine biçilen gömleği giymiş, görevini yerine getirmiştir. Seçimlerden 4-5 gün önce zaten Erdoğan'la görüştü. Bu görüşmeyi sağlayanlardan biri de Aliyev'dir."

 

 

Benzer bir iddia gündeme getirilmişti

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İYİP Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan da benzer bir iddiayı gündeme getirmişti.

 

Konuya ilişkin sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunan Özkan, "Sinan Oğan'dan fazla beklentiniz olmasın. Aliyev ne derse onu yapar. Oğan'ın aldığı oylar tepki oylarıdır o oylar geri gelecek.." ifadelerini kullanmıştı.

 

 


SİNAN OĞAN ALİYEV İDDALARINA CEVAP VERDİ!

 

 

Sinan Oğan, basın toplantısının ardından "Bu kararı almadan önce Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştünüz mü?" sorusuna, "Bu ülkenin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır, ana muhalefet lideri de Sayın Kılıçdaroğlu'dur. Muhatabım onlardır" yanıtını verdi.

 

 


ÜMİT ÖZDAĞ, SİNAN OĞAN HAKKINDA NE DEDİ? 

 

 


Zafer Partisi’nin de içinde yer aldığı Ata İttifakı cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tur oylamasında Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıklamıştı. Ümit Özdağ ise; “Sayın Sinan Oğan’ın açıklaması sadece kendi politik tercihidir. Bu açıklama Zafer Partisi’ni temsil etmemekte ve bağlamamaktadır” demişti.