ŞEHİR HASTANESİ YILLAR SONRA AÇILIYOR!

SAĞLıK Haber Girişi : 15 Nisan 2023 11:39
ŞEHİR HASTANESİ YILLAR SONRA AÇILIYOR!
Yıllardır bitmesi yılan hikayesine dönen ve bir çok firmanın el değiştirdiği Gaziantep Şehir Hastanesi'nde sona yaklaşıldı.

1875 yatak kapasitesine sahip şehir hastanesinin 600 yataklı bölümünün 28 Nisan'da hizmet vermeye başlayacağı bilgisine ulaşıldı.

 

 

6 Nisan tarihinde  Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki ve Rönesans Holding yetkililerinin katılımıyla toplantı düzenlendi.

 

 

GAZİ ŞEHİRMİZE KAZANDIRILACAK

 


Toplantının ardından yılan hikayesine dönüşen 1875 Yataklı Gaziantep Şehir Hastanesinin akıbeti de belli oldu. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Gazi şehrimize kazandırılacak, inşasında sona yaklaşılan Şehir Hastanesi için istişare toplantısı gerçekleştirdik. Bölgemize büyük ölçüde hizmet sağlayacak hastanemiz çok yakında hizmetinizde olacak” ifadelerini kullandı.

 

 

6 BİN KALICI İSTİHDAM SAĞLANMASI HEDEFLENİYOR

 


7 hastaneden oluşan  Türkiye'nin en büyük 4. şehir hastanesi olacak Şehir Hastanesi'nde inşaat çalışmaları ortaklarda yaşanan sıkıntılar nedeniyle zaman zaman durmuştu. Yapımına 10 yıl önce başlanan Şehir Hastanesi yapımı, Sağlık Bakanlığı, Rönesans Sağlık Yatırım, Meridiam, Samsung ve İstanbul Portföy iş birliği ile hayata geçen proje ile yeniden başladı. Günlük 15 bin hastaya ayakta tedavi imkanı sunacak olan hastanenin, yaklaşık 6 bin kişiye de kalıcı istihdam sağlaması hedefleniyor.

 

 

Edinilen bilgilere göre, Gaziantep Şehir Hastanesi Nisan ayı sonu itibariyle kısmi olarak çalışmalara başlayacak.