SANKO ÜNİVERSİTESİ’NDE “TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI” KONFERANSI

EĞITIM Haber Girişi : 11 Mart 2024 11:00
SANKO ÜNİVERSİTESİ’NDE “TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI” KONFERANSI
SANKO Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu tarafından “Teknoloji Bağımlılığı” konulu konferans düzenlendi.

Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi H. İbrahim Öztürk, teknoloji bağımlılığının günümüzün en yaygın sorunlarından biri olduğunu söyledi.

 

Teknoloji bağımlılığını, internet, akıllı telefon, sosyal medya ya da dijital oyun bağımlılığı şeklinde kendini gösterdiğini, aynı zamanda davranışsal bağımlılık türü olarak da kabul edildiğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Öztürk, kişinin bilinçsiz, kontrolsüz ve takıntılı bir şekilde zamanını boşa harcayarak, kendini sosyal hayattan soyutladığına dikkat çekti.

 

Teknolojik cihazların günlük yaşamımızdaki yadsınamaz yeri ve artan kullanımları göz önünde bulundurulduğunda bağımlılık düzeyine ulaşmasının şaşırtıcı olmadığını ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Öztürk, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

Dr. Öğr. Üyesi Öztürk, internet, sosyal medya, akıllı telefon ya da dijital oyun bağımlılığının temel klinik özelliklerini şöyle sıraladı:

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.