KURBANLIK FİYATLARI NE KADAR?

EKONOMİ Haber Girişi : 02 Haziran 2023 13:12
KURBANLIK FİYATLARI NE KADAR?
2023 Kurban Bayramı’na az bir zaman kala, kurbanlık fiyatları vatandaşlar tarafından merak ediliyor! Büyükbaş ve küçükbaş kurban fiyatları!

Kurban Bayramı bu sene 28 Haziran gününe denk geliyor. Bayrama az bir zaman kala kurban ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri ise bu sene kurban fiyatlarının ne kadar olacağı. Büyükbaşta hisse fiyatları 8-11 bin TL arasında değişim gösterirken ortalama fiyatlar ise 60-110 bin TL arasında değişiyor. Küçükbaş hayvanlarda ise fiyatın 4-6-7 bin TL arasında değişim gösterdiği açıklandı. İşte merak edilen kurban fiyatları!

 


28 HAZİRAN KURBAN BAYRAMI

 

Bu sene 28 Haziran günü başlayacak olan Kurban Bayramı’na kısa bir süre kaldı. Vatandaşlar hem kurban fiyatları hem de tatilin kaç gün olacağı konusunda yetkili isimlerden açıklama bekliyorlar. İbadetini yerine getirmek adına harekete geçen vatandaş şimdiden kurbanlık için arayışa girmiş durumda. Kurban Bayramı tatili için henüz resmi bir açıklama yapılmazken, büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatlarının rakamları gündemde yer almaya başladı!

 


BAYRAM TATİLİNİN 9 GÜN OLMASI BEKLENİYOR

 


Kurban Bayramı tatili konusunda beklentiler pazartesi ile Salı’nın da birleştirilerek 9 gün kadar tatil olması yönünde. Bayramın yaza gelmesi ve süresi üretici adına önemli. Çünkü 9 günlük tatil, birçok kişinin tatile gitmeyi tercih etmesi ve kurbanlık satışlarının düşmesi anlamına gelmekte. Bu sene et fiyatlarında sürekli olarak bir artış yaşandı. Artan maliyetler de üreticinin cebine daha az miktarda para girmesine sebep oldu. Kurban Bayramı ise bu işe yatırım yapanlar adına son derece önemli. Piyasada kurbanlık fiyatının 150.000 TL’lere dayandığı şeklinde spekülasyonlar bulunuyor olsa da fiyatlar ortalama 60 ile 110.000 TL arasında.

 

HAYVANIN ÖZELLİKLERİNE GÖRE FİYATLAR DEĞİŞİYOR

 


Hayvanın özelliklerine göre fiyat düşebiliyor ya da artış gösterebiliyor. Büyükbaşta hisse fiyatları 8 bin ve 11.000 bin arasında. Hisseye düşen miktar 25 ve 38 kg arasında değişim gösteriyor. Kesilmiş hazır evi teslim kurbanının kilogram fiyatı da 320 TL dolaylarında.