GÖZLER KILIÇDAROĞLU'NDA! İSTİFA EDECEK Mİ?

SİYASET Haber Girişi : 29 Mayıs 2023 13:20
GÖZLER KILIÇDAROĞLU'NDA! İSTİFA EDECEK Mİ?
13. Dönem Cumhurbaşkanlığı'na aday olan Millet İttifakı ortak adayı Kemal Kılıçdaroğlu en büyük rakibi Recep Tayyip Erdoğan'a karşı bir mağlubiyet daha aldı.

Seçimin kaybedilmesinin ardından gözler tekrar Kemal Kılıçdaroğlu'na çevrilmiş durumda. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu seçimi de kaybetmesiyle beraber genel başkanlıktan istifa edip etmeyeceği ise merak konusu oldu. 

 

28 Mayıs Pazar günü yapılan 2.tur seçimlerine göre Cumhur İttifakı ortak adayı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı %47,84 oy olarak kaybeden Millet İttifakı ortak adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanlığından istifa etmesi bekleniyor. 


13 yıldır CHP Genel Başkanlığı görevinde bulunan Kemal Kılıçdaroğlu siyasi kariyerindeki en büyük rakibi olan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı bir mağlubiyet alması da gündem konusu oldu. 

 


KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİLER VAR!

 

 

 

Millet İttifakı seçmenleri ve özellikle CHP seçmenleri tarafından istifaya davet edilen Kemal Kılıçdaroğlu'na tepkiler sürüyor. 13 yıldır CHP Genel Başkanlığı görevinde bulunan Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olarak girdiği 28 Mayıs seçimini kaybetmesi nedeniyle istifaya davet edildi. 

 


İSTİFA EDECEK Mİ?

 


CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra yaptığı konuşmada devam sinyalleri verdi. CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ülkemize, gerçek anlamda demokrasi gelinceye kadar bu mücadelenin öncüsü olmayı sürdüreceğiz. Bu vatan için, ne yapsak azdır. Bilin ki benim asıl üzüntü sebebim ülkeyi bekleyen çok daha büyük sıkıntılardır. O sıkıntıların karşısında ilk olarak bizlerin duracağını bilmenizi isterim. Şu andan itibaren öncelikle bana oy veren 25 milyonu aşan vatandaşımızı moralli bir şekilde dimdik ayakta görmek istiyorum. Yürüyüşümüz sürüyor ve buradayız” açıklamalarını yapan Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa tepkilerine karşı ne cevap vereceği ise merak konusu oldu.