David Beckham hayranlarını üzdü! Herkesten gizlediği hastalığı ortaya çıktı...

MAGAZİN Haber Girişi : 02 Mayıs 2023 14:51
David Beckham hayranlarını üzdü! Herkesten gizlediği hastalığı ortaya çıktı...
Eski İngiliz futbolcu David Beckham, obsesif kompulsif bozukluk (OCD) ile mücadele ettiğini açıkladı. Beckham, Netflix'te yayınlanacak olan özel hayatını anlatan bir seride, uzun yıllardır herkesten gizlediği hastalığını paylaştı.

Obsesif kompulsif bozukluk, kişinin tekrarlayan, sürekli olumsuz düşüncelere kapılması ve bunları düzeltmek için takıntılı davranışlarda bulunması durumudur. Beckham, bu hastalık nedeniyle tüm ailesi uyuduktan sonra kalkıp evi temizlediğini ve düzenlediğini söyledi.

 

Beckham, bu alışkanlığın zaman zaman çok ağır krizlere dönüştüğünü ve kendisini kontrol edemediğini de sözlerine ekledi.  Obsesif kompulsif bozukluk, çok sayıda insanı etkileyen bir hastalık olmasına rağmen, hala toplumda yeterince bilinmiyor. Beckham'ın açıklamaları, bu hastalıkla ilgili farkındalığı artırmaya ve başkalarına da yardımcı olmaya yönelik bir adım olarak değerlendirilebilir.

 

 

"HER ŞEYİ TEMİZLİYORUM"

 


Beckham, her sabah evin alt katına inmekten nefret ettiğini ve evdeki bardaklar, tabaklar ve kaseler gibi diğer nesnelerin de temizlenmesi gerektiği için gece boyunca evi düzenli tuttuğunu belirtti; fakat eşi Victoria Beckham, eşinin bu zorlayıcı davranışlarına rağmen onu takdir ettiğini ve kendisinin de düzenli biri olmadığını söyledi.

 

 

SAYILARA DA TAKINTILI

 


David Beckham'ın Obsesif-Kompulsif bozuklukla mücadelesinin ayrıntılarına dair ilginç detaylar internette paylaşılmaya devam ediyor. Eşi Victoria Beckham, ünlü futbolcunun evindeki her şeyin belli bir simetri ve düzen içinde olması gerektiğini söylemişti. Beckham'ın evinde üç ayrı buzdolabı bulunduğu ve içeceklerin, yiyeceklerin ve sebze-meyvelerin her birinin ayrı buzdolabında saklandığı da ortaya çıkmıştı. Bunun yanı sıra, Beckham'ın dünyasında her şey çift sayı olmak zorunda. Örneğin, buzdolabındaki üç tane içeceğin olduğu bir durumda, Beckham, bu sayıyı çift hale getirmek için bir tane daha içecek ekleyebiliyor ya da bir tane atıyor. Beckham aynı zamanda dövme takıntısını da acıya olan bağımlılığı şeklinde ifade ediyor.

 

 

2006'da ITV'ye verdiği bir röportajda, sürekli denemesine rağmen dürtülerine göre hareket etmekten vazgeçemediğini söylemişti.

 

Beckham: "Her şeyi düz bir çizgide ya da her şeyin çiftler halinde olması gereken bir obsesif kompulsif bozukluğum var. Pepsi kutularımı buzdolabına koymak istediğimde eğer çok fazla sayıda olduklarını görürsem, o zaman onları alıp başka bir dolaba koyarı… Her şey mükemmel olmalı.”